Apple WWDC este cel mai important eveniment Apple al anului pentru dezvoltatori. Anul acesta a fost ținut online ca și multe alte companii, și asta le-a permis să creeze un super conținut video care a fost ca de obicei foarte bine realizat poate chiar în colaborare cu studiouri din Hollywood la cât de bine a fot gândit aproape ca un material video dintr-un singur cadru.
A fost un eveniment interesant care a anunțat lucruri interesante pentru viitorul Apple și al sistemelor de operare pe care le gestionează.
iOS 14
- App Clips – Sunt aplicații rapide și mici pe care le folosești rapid și temporar ( un fel de progressive apps ?). În demo erau folosite pentru: vouchere în magazin, achitare parcare; Vor putea fi folosite de la iPhone 6S în sus.
- Widget-urile s-au schimbat acum și dacă privim atent ecranele rapide pe care ni le-au arătat acum widget-urile vor putea fi adăugate alături de aplicații în Home Screen.
- Apple Maps a fost îmbunătățit cu diferite funcții noi pentru navigație: vei putea găsi trasee pentru bicicletă sau tot pe un trend verde, să îți faci traseul cu opriri pe la stațiile electrice de încărcare dacă folosești o mașină electrică.
- Dictarea de text se va face direct pe telefon fără ca informația audio să fie trimisă către servere externe.
- Siri: această parte primește câteva modificări importante care mi-au atras atenția și interesul:
- Vei putea lansa aplicații sau efectua diferite acțiuni simple prin Siri fără să mai schimbi ecranul. Pur și simplu va executa comanda. De exemplu dacă vrei să obții informații despre vreme vei primi informația în partea de sus a ecranului nu se va mai muta pe un ecran separat;
- Un nou mod de a traduce conversații întregi va fi din toamnă disponibil pe noul iOS 14 și dacă întorci ecranul în modul landscape vei putea. Și această funcție au spus că nu va necesita conexiune Internet, dar sună cam science fiction. Bănuiesc că nu va recunoaște întreg dicționarul, dar vom afla în toamnă.
- Picture-in-Picture pentru iPhone. În sfârșit.
- Mai multe opțiuni pentru siguranța datelor. În App Store vei putea vedea ce date îți cer și ce date împărtășesc cu alte companii aplicațiile.
- Messages: va suporta grupuri acum.
- Find My: primește suport pentru dispozitive a terțelor părți. Deci în viitor vei putea găsi tot din acest loc gadget-uri pe care le-ai pierdut, cu condiția ca dezvoltatorul să facă update la această funcție.
- App Library: Este o funcție prezentă pe Home Screen prin care telefonul va organiza automat aplicațiile instalate pe telefon pe categorii (probabil categoriile din AppStore).
- Vei putea folosi telefonul pentru deblocarea prin apropiere a mașinii în viitor.
Lasă un răspuns